Wist je dat muziek je slimmer kan maken, wil je weten hoe?

Door anders te gaan luisteren naar muziek. Luisteren doe je in principe met je hersenen, je oren dienen uitsluitend om de richting van het geluid en de geluidsgolven op te vangen. Verder zijn er natuurlijk ook meerdere functies die niet muziekgerelateerd zijn die je oren doen.

Maar hoe ga je nu anders leren luisteren?
Een eerste stap is om muziek en geluid te ervaren als een energiebron die jou helpt bij het ontwikkelen van vele processen die horen bij emoties en de balans om jouw emoties te begrijpen, ook het trainen van je  perceptie voor richting van het geluid, en de beeldvorming ten opzichte van andere instrumenten (stereo plaatsing) is essentieel. Verder is het belangrijk om ook dynamisch te leren luisteren, iets wat als zacht bedoeld is kan alleen maar zacht zijn als dat ook zo wordt gepresenteerd, m.a.w. de luidheid is een zeer belangrijk onderdeel voor het goed leren en kunnen luisteren. Een makkelijk manier om dit te ervaren is, als muziek zacht, dynamisch en helder goed klinkt, dan klinkt het hard ook goed, mits niet te luid afgespeeld.

Wij zorgen ervoor dat onze muziek de juiste luidheid krijgt, dat de klankkleur je oren aanscherpen, en dat je hersenen getraind worden om beter te gaan leren luisteren naar muziek. Dit doen we door muziek niet te hard te masteren maar dynamisch in balans te brengen, ook door de de hoge en lage geluidsgolven elkaar te laten aanvullen en niet tot een bron van rommelige frequenties. Hoe zuiver de muziekbron des te beter dit is voor jou om te luisteren naar muziek.

Op deze pagina vindt je enkele muziekproducties.
Het TOOST Music producers team bestaat uit studiomuzikanten en klankregisseurs. Tevens produceert en levert TOOST music speciale producten, zoals trailermuziek ter ondersteuning van films en TV-programma’s.

Maak je eigen playlist van TOOST Music op Soundcloud

Back to top